Lähteen rannalla elämä -äänikirja

 


Lähteen rannalla elämä -äänikirja ilmestyi 7. elokuuta. Se on saanut valtavan hyvän vastaanoton. 

Muun muassa tällaista siitä on sanottu: 

"Ihana kirja, paras pitkään aikaan."

"Oli kyllä todella hyvä kirja ja hyvä lukija. Melkein saattoi kuvitella itsensä tuonne. Taitavasti kirjoitettu. En muistakaan lukeneeni kovin monia heti sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuvia kirjoja. Toivottavasti tulee jatko-osa."

"Hienoa ajankuvaa 100 vuoden takaa lapsen silmin kuvattuna." 

"Ihanasti kirjoitettu elämänmakuinen kirja tuolta ajalta." 

Monessa viestissä kehutaan lukijaa, Erja Mantoa, joka jo ennestään tiedettiin hyvin pidetyksi lukijaksi. 

Kirja ponnahti pian kymmenen luetuimman romaanin joukkoon ainakin Storytelilla. Bookbeatilla ja Nextorylla kirjaa ei ole mitenkään nostettu tarjolle, silti sitä on kuunneltu ihmeen paljon ja arvioitu kiitettävästi. Tietysti kannattaa muistaa, että kuuntelutilastoissa dekkarit, romantiikka, jännitys ja julkkisten elämäkerrat yleensä aina voittavat romaanit. 

Jatkoa kirjalle on heti pyydetty monessa viestissä. Ja sitä on tulossa! Sopimus jatko-osasta on jo allekirjoitettu, mutta eihän se toki ihan heti valmistu. 

Kirja kertoo vuodesta 1923 pienessä hämäläiskylässä. Päähenkilöitä ovat pieni Iita-tyttö ja hänen äitinsä, pelottava erakko Salin sekä kylälle Forssasta saapuva entinen punakaartilainen Valpuri. Sisällissodan muistot ja maaseudun osin ahdasmielinen ilmapiiri hallitsevat. 

Kirjan teemoja ovat kansalaissodan traumoista selviytymisen lisäksi ystävyys: lapsen ja aikuisen ystävyys yli ikäpolvirajojen sekä naisten välinen ystävyys ja auttaminen. Omavaraisuuden ja entisajan työntäyteisen elämän kuvaus ovat kirjassa keskeisiä, niin myös lapsen yksinäisyys ja elämä aikuisten maailmassa.

Äänikirjan synty lähti vuosi sitten kustantajan yhteydenotosta. Kirja perustuu samannimiseen pieneen, painettuun kirjaan. Peruslähtökohdat ovat molemmissa kirjoissa samat, mutta nyt ilmestyneessä kirjassa on  yli puolet uutta ja aiempikin teksti on muokattu uudelleen. Uusia hahmoja ovat muun muassa naiskaartilainen Valpuri ja hänen pieni tyttärensä Josefiina. 





Kommentit

  1. Kuulostaapas mielenkiintoiselta, pitää itsekkin tutustua tähän.
    Miten onkaan mennyt ohi.

    VastaaPoista
  2. unelmikko25.8.24

    Ensiviikolla hankin äänikirjasi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!