Raimo Sirkiä ja Jiri Parviainen soittivat ja Sirkiä lauloi komeasti Loppijärven rannan tummuvassa elokuun illassa eilen, 2.8. Mukana oli tärkeänä osana myös pianisti Timo Koskinen, joka ei valitettavasti kuitenkaan näy kuvissa. Minun näköpiirissä hän vain käväisi lähinnä loppukumarruksissa.
Syrjä soi -konsertti oli tällä kertaa myös Loppi-seuran Lopen viikon pääjuhla.
Sää oli sateinen, mutta yleisölle oli pystytetty teltat. Kun encore-kappaleena kaikui O Sole Mio, laskeva aurinko heijastui upeasti Loppijärven pintaan.
Konsertti oli uuden Syrjän talon pihassa, mutta vanhalla Syrjällä oli tärkeä osa sen onnistumisessa. Tarjoilut järjestettiin vanhassa Syrjässä.
Yleensä Syrjässä ei koskaan käytetä kertakäyttöastioita, mutta tällainen joukkotarjoilu on poikkeus. Meitä oli aika iso talkooporukka tarjoiluja järjestämässä, paikkoja siistimässä ja muussa työssä. Syrjässä on erinomainen talkooväki - talo yhdistää ja innostaa.
Yksi porukka oli käynyt edellisenä päivänä siistimässä ja asettelemassa salin kalusteet paikoilleen, toinen aiemmin konserttipäivänä tekemässä voileivät. Lassi ja minä tulimme vasta neljän aikaan, kun konsertti alkoi kahdeksalta. Silloin oli moni asia jo hyvällä mallilla. Lassi järjesteli astioiden lajittelupisteen (kylläpä on muuten aikuistenkin ihmisten lukutaidossa parantamista) ja minä kukat. Kuuden maissa alettiin asetella tarjoiluja.
Tuulikki ja Susanna täydentävät voileipiä.
Syrjän talon kunnostus vaatii rahaa, ja sitä hankitaan paitsi avustuksin myös pienellä tuotemyynnillä. Tällä kertaa mikään myyntipöydällä ei käynyt kaupaksi. Siinä on muun muassa Erjan tekemää pihkavoidetta, Pirkon virkkaamia pannulappuja ja Maritan neulomia sukkia ja lapasia. Toivottavasti joulumyyjäisissä käy kauppa paremmin.
Kahvitus kuului lipun hintaan, ja valtaosa konserttivieraista kävi kahvilla ennen konserttia, osa sen jälkeen. Erja Noroviita, Syrjä-seuran puheenjohtaja, esitteli Syrjää ja kertoi sen historiasta, muun muassa Syrjän Toijaa-ukosta. Levitin pöydälle Loppi-seuran kansallispukukortit, onhan Lopen naisen kansallispuvun malli pitkälti Syrjästä peräisin. Maija-Stiina oli 1800-luvulla Syrjän emäntä, ja hänen vaatteitaan löytyi kansallispuvun perustaksi Syrjän aitasta runsaat kaksikymmentä vuotta sitten.
Lopen naisen kansallispuku julkistettiin juuri Lopen päivänä 4.8.2002 täällä Järventaustan Syrjässä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista!