Tämä kuva ja kuvassa oleva mökki liittyvät
olennaisesti jouluun,
mutta kyllä mökkiä muulloinkin käytetään.
Päivän kysymys:
Mikä mökki kuvassa on ja mitä sillä
tehdään?
Vastaa mahdollisimman perusteellisesti.
Täydellisin vastaus antaa pisteen, jokainen vastaaja saa vähintään plussan
(neljäsosapisteen).
Älä unohda nimeäsi!
Kuvassa on Lassin rakentama savustusmökki, johon on käytetty remontista ylijääneitä laudanpätkiä. Rakennettu saaristolaissavustinta mukaellen.
VastaaPoistaAlaosassa on tulipesä, jonka päällä kiuaskiviä.
Mökkeröisen lattiapinta-alaa on neliömetrin verran, noin.
Käytöstä vielä
-savustettavat tuotteet ritilöille tai katosta roikkumaan
- tulipesään kuorettomia, pieniä leppäpilkkeitä. Pieni tuli, palaa kytemälllä, tuottaa savua. Lämpöä enimmillään 70 astetta. Piipun päälle peltihattu, jossain vaiheessa.
Valmistetut herkut eivät ole pikaruokaa, lohifileet kypsyvät parissa tunnissa, liha vaatii jopa 10- 12 tuntia kypsyäkseen. Mutta odottelu kannattaa.
Sopivan kylmällä ruoat voi säilyttää mökkerössä.
Kaarina
-
Rakennelma on Solstrandin takapihalla.
PoistaSama
Kurja peesata edellistä vastaajaa, savustusta varten rakennettu mökki ( savukin tulee piipusta just ), säilytystilana voi myös käyttää vuodenaikojen mukaan. Edellinen kertoi kaiken niin yksityiskohtaisesti, jotten kertaa.
VastaaPoistaTäytyy sanoa samoin, Kaarinan vastaus täydellinen. Savustusuuni missä alaosassa pidetään tulta pienillä leppäpuilla. Ylös laitetaan kalaa tai lihaa savustumaan.
VastaaPoistaTimo halusi tutustua kalenteriin ja vastata!
VastaaPoistaAluksi mökki näytti ulkokäymälältä, mutta kun Erja suurensi kuvaa, huomasin savun. Siitä tiesin, että kuvassa on savustuskoju.
Joulukalenteritunnelmaan vaikutti muiden mahtavat kuvatulkinnat.
Mihin aikaan huomenna tulee uusi luukku?
Luukku avautuu neljältä aamuyöllä 😊 Mutta odotellessa voi käydä vastaamassa aikaisempiin luukkuihin!
PoistaOlisin tiennytkin, että savustusmökki, mutta Kaarinan vastaus oli niin seikkaperäinen ettei sitä voi ylittää. Olli K
VastaaPoistaPeesaan muita, savustuspönttö
VastaaPoistaSavustusmökki, hyvä Kaarina, hs
VastaaPoistaSelkeästi yhden (max kahden) hengen savusauna, jossa voi savustaa myös kalaa. -T. Irene
VastaaPoistaKaarina avasi ladun heti ensimmäisessä vastauksessa ja teki homman helpoksi muille. Mutta kaikista vastauksista jäi kuitenkin jotain uupumaan: kyllä savustusmökissä voi savustaa myös kasviksia. Lassi on omassaan savustanut ainakin chiliä ja kesäkurpitsaa. Irenelle ylimääräinen plussa siitä, että rohkeni olla peesaamatta ja ehdotti innovatiivisesti yhden hengen savusaunaa :)
VastaaPoista