Sydän syrjällään Syrjän puolesta

Ihastuttavan Syrjän talon suuri tupa on kuin ihmeen kaupalla saatu sellaiseen kuntoon, että siellä on voitu pitää sekä pieni konsertti että Syrjä-seuran vuosikokous. Talohan on remontin kourissa, mutta Erja Noroviita ja muutama muu ovat ahertaneet niin, että keittiö ja sali ovat käyttökunnossa. 
Viime viikolla vuosikokouksessa Erja Noroviita (kuvassa vasemmalla) valittiin yksimielisesti jatkamaan yhdistyksen puheenjohtajana. Tottakai! Eihän mistään tulisi mitään ilman Erjaa, joka on ollutkin Lopen Syrjä-seuran puheenjohtaja ihan alusta asti. Hallituksen jäsenistä Pirjo Juhela jatkaa onneksi sihteerinä ja rahastonhoitajana. Itse jatkan varapuheenjohtajana, ja muita hallituksen jäseniä ovat Marita Kiesilä, Petri Levonius ja uusi aktiivi Mea Perälä. Varajäseniä on yksi, Pirjo Kajanto. 
Remontti ja kaikkinainen kunnostustyö Syrjässä nielee rahaa. Yksi parhaista keinoista rahankeruussa on ollut Erjan tekemä pihkavoide. Jokaisellahan pitäisi olla sitä kotonaan! Harmi kyllä se on äärettömän riittoisaa, joten kovin usein sitä ei tarvitse hankkia. Mutta voihan niitä ostaa lahjoiksi!

Muitakin keinoja rahan saantiin yritetään. Jokaisessa tapahtumassa on myyntipöytä, jossa on monenlaista myytävää Syrjän hyväksi. On vintiltä löytyneitä ikivanhoja, nyt kunnostettuja kenkiä, on talon vanhoja apteekkipulloja, on puutarhakirjoja ja Marita Kiesilän ihania villasukkia. Omien kirjojeni (Makasiini - maallemuuttajan tarinoita ja Lähteen rannalla elämä) ostohinnoista menee osa niinikään Syrjä-seuran hyväksi. 
Ennen vuosikokousta pidettiin ikkunatalkoot. Lassi kertoi työstään Syrjän ikkunoiden kunnostuksessa, ja sisäkarmeja ja pokia raaputeltiin yhdessä. 
Pirjo Juhela, joka ei terveytensä vuoksi harmikseen pysty tulemaan itse talkoisiin, osallistuu niihin laittamalla talkooruuiksi erilaisia perinneruokia. Tällä kertaa vuorossa olivat liha- ja kasviskaalipiirakat. Jälkiruoaksi oli Marita tuonut raparperipiirakkaa. Syrjässä talkoolaiset saavat aina kunnon ruoat ja kahvit. 
Ikkunoiden sisäpuitteiden kunnostus eteni hienosti. Tässä on seuraavana vaiheena maalaus.
Syrjän upeat raparperipuskat tuottavat myös silmänruokaa. 

Seuraavat Syrjän talkoot ovat siis Runon ja suven päivänä eli Eino Leinon päivänä keskiviikkona 6.7. Paikalle voi tulla kello 15 tai sen jälkeen. Ohjelmassa on myös runojen lukua ulkona puutarhassa, joten voit varata lempirunosi mukaan luettavaksi. Jollet itse tahdo lukea, saatat kuulla runosi upeaäänisen lausujan eli itse Erja Noroviidan lukemana. 

Kommentit