Mukava päivä suolaisten ja makeiden makujen parissa

Tiistaina vietettiin täällä meidän kunnassa ensimmäistä 'Suolaista ja makeaa - loppilaisia makuja' -päivää. Meidän Solstrand oli yksi kahdeksasta kohteesta, joissa ihmiset kiersivät maistelemassa. Tein asiasta jo yhden päivityksen, mutta tässä vähän muuta näkökulmaa, kun kuviakin tuli niin paljon.

Poikkeuksellisesti mukana on pari kuvaa itsestänikin. 

 
Meillä siis kaikki tarjottava oli omasta maasta tai lähimetsistä paitsi viljatuotteet eli nuo leivät ja keksit, joille maisteltavat päällysteet oli koottu. Toivottavasti ihmiset eivät ensisijaisesti maistelleetkaan niitä vaan näitä meidän kastikkeita, chutneyta, hillokkeita ja hilloja sekä tuoreita kasviksia ja marjoja.
Vasta jälkikäteen hoksasin, että meidän tarjottavathan olivat kaikki vegaanisia. Se on meille niin luontevaa, etten tullut sitä edes ajatelleeksi. Emme itse ole vegaaneja, mutta pyrimme syömään terveellisesti ja ympäristöystävällisesti.

Tarjottavamme saivat paljon kehuja osakseen. Niitä oli kiva kuulla. Chilit olivat odotetusti turhan tulisia monen suuhun, mutta makujen yhteensopivuutta kiiteltiin. Niitä olikin hartaasti mietitty. 
Useimmissa muissa kohteissa tarjolla oli lihatuotteita ja ne kohteet olivatkin huomattavasti suositumpia. Meillä kävijöitä oli paljon, mutta muualla niitä oli valtavasti! Meille ei välillä olisi enempää mahtunut, joten olimme erittäin tyytyväisiä. Vain viimeinen tunti oli "kitutunti", odottelua. 

Meidän paikkamme myös sijaitsee sillä lailla keskellä, että jos oli jo käynyt muualla syömässä mahansa täyteen, ei ehkä välittänyt pysähtyä tässä. Ehkä sana valkosipuli myös torjuu osan käyttäjistä. 

Meillä kävi ihanasti vanhoja tuttuja ja ehdin päivän aikana tutustua moniin uusiin ihmisiin niin Lopelta kuin muualtakin. Väkeä kävi Lopen lisäksi ainakin Nurmijärveltä, Hyvinkäältä, Espoosta, Riihimäeltä, Karkkilasta ja jopa Virosta. He eivät tietenkään olleet tulleet vartavasten tämän takia, vaan seuraavan päivän Valkeavesi Soi -konserttiin. 

Päivä oli harmaa ja ajoittain sateinen. Se ei tuntunut ihmisiä hirveästi haittaavan. 
Tässä kuva kovan sateen vaiheesta: 
Osa ihmisistä siis kastui matkalla, ja pyöräilijöitä tuli vain yksi, 
mutta syödä ei sentään tarvinnut ulkotiloissa.  
Tuo valkea "pömpeli" tuossa rappusten alapäässä on muuten käsienpesupaikka, jos ihmettelet. 

Mistä sitten tarjottavamme koostuivat?
Marjoista: lakka, karpalo, mustikka, tyrni
Hedelmistä: omena
Vihanneksista ja kasviksista: tomaatti, kurkku, vihannesportulakka, chili, valkosipuli, kesäkurpitsa
Yrteistä: basilika, sitruunabasilika, minttu 
Villivihanneksista: villiruusu, voikukka, savikankukka (siankärsämön ja kehäkukan unohdimme...)

Tuotteita saattoi ostaa myös kotiin, mutta sehän ei nyt ollut päivän teema. 

Muutkin kohteet olivat tosi tyytyväisiä päiväänsä. Varmaan tällainen teemapäivä järjestetään taas ensi vuonna. Meidän konseptimme kehittyy varmaankin siihen suuntaan, että tarjolla on erilaisia piirakoita. Ne voi valmistaa etukäteen ja päästä vähän helpommalla. Nyt tarjottavien teko oli aikamoista näpräämistä, Lassi oli keittiössä koko päivän tekemässä niitä lisää - suunnittelua puolestaan olimme tehneet jo useamman viikon. Lisäksi Lassi oli varmuuden varalle tehnyt kantarelli- ja mustikkapiirakan. Niitäkin tarjosimme niille, jotka eivät voineet chiliä tai valkosipulia syödä. 

Tässä linkki toiseen päivitykseen, jossa kerron enemmän itse tarjottavista:

Käypä lukemassa sekin!










Kommentit