Suuntana omavaraisuus heinäkuu 2024: Kellari

 Kellari on ihan ehdoton juttu. Onneksi meillä on talossamme kunnollinen kellari. 


Tämä on heinäkuun yhteisbloggaus Suuntana omavaraisuus -sarjassa. Toivottavasti tämän kirjoittaminen nyt onnistuu meidän tietokoneongelmista huolimatta. 

Tämä kuva ei ole meiltä Solstrandista vaan Syrjästä, Lopen Järventaustasta. Tämä on vanha aitta, jonka alla on (ollut) myös kellari. Useimmat kellarit ovat asuintalojen alla, mutta on tietysti myös niitä, jotka ovat täysin omina rakennuksinaan tai pelkkinä maakellareina. Meidän kellarimme on sisällä talossa, kulku tapahtuu eteisestä. 
Olen kuitenkin kirjoittanut kellareista aiemminkin. Turha minun on niitä asioita toistella. Aiempi kirjoitukseni löytyy tästä linkistä:


Käy sieltä lukemassa!
Meillä tehdään paljon säilykkeitä. Ne säilyvät avaamattomina huoneenlämmössäkin, mutta  tietysti kellari on vielä varmempi paikka. Sitä paitsi se on hyvä säilytyshuone, vaikkei kylmyyttä tarvittaisikaan. 
Lassi ruoanlaitossa.


**
Tämä oli siis heinäkuun omavaraisuus -blogini, tällä kertaa kovin lyhyt. Mitäänsanomattomuuteen on useita syitä: kiire ja tietokoneongelmat. Hyvä, että onnistuin tämänkin verran saamaan kuvia ja tekstiä laitettua. 

Käy toki lukemassa myös muiden kirjoituksia, mikäli kellariaihe kiinnostaa. Alla linkit. 

Julkaisu kuukauden ensimmäisenä SUNNUNTAINA klo 9.00
#suuntanaomavaraisuus -postauksia luotsaavat Satu (www.tsajut.fi) ja Heikki (www.korkeala.fi)❤
.
Tässä linkit muiden kirjoituksiin: 

Kommentit

 1. Joko teillä on noin isoja munakoisoja? Kasvatan tänä vuonna ensimmäistä kertaa, eikä vielä ole satoa tullut, vaikka tomaatit ja kurkut ovat jo satoikäisiä. Laitoin kaikki samaan aikaan kasvihuoneeseen ostotaimista. Tapanne tehdä oikein hienot etiketit purkkeihin on todella luxusta. Millä teette etiketit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi7.7.24

   Nuo pitkulaiset pannulla ovat siikoja.

   Poista
 2. Munakoison ostimme taimena. Emme huomanneet, että se olikin tuollainen minilajike. Harmi. Eli munakoisot eivät ole isoja vaan ihmeen pieniä. Niitä tulee kyllä ihan hyvin. - Etiketit teen ihan Wordillä ja printtaan tarra-arkille. Onhan siinä väkertämistä. Kiva että joku kiinnittää niihin huomiota. Hauskinta on keksiä nimiä, on ollut Tuli punaa, Liekkiö tä, Paaran puraisu, Kiitolaukka ja niin edelleen. Tuotteetkin aina vaihtelevat, joten vanhoja nimiä ja etikettejä ei voi käyttää.

  VastaaPoista
 3. Kävin lukemassa kellaripostauksen, vaikka olen sen kyllä aiemminkin lukenut. Erinomainen kellari teillä kyllä on. Luin jostain että juurekset säilyvät kellarissa paremmin hiekan seassa. Auttaisiko se ehkäisemään kuivumista?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!