Kesätapahtumia ja touhua

Eilisiltana kirjoitin kesästämme Solstrandissa ja siitä, 
kuinka se täyttyi viljelystä, sadonkorjuusta ja säilönnästä. 
Jälkikäteen huomasin, että annoin kesästä sittenkin väärän kuvan. 

Ovathan nuo asiat olleet iso ja työläs osa kesäämme, mutta eivät sentään koko totuus. Emme suinkaan ole vain kahdestamme ahertaneet. On meillä ollut useita yleisötapahtumia ja tilausravintolapäiviä, ja lisäksi olemme olleet järjestämässä monenlaisia tilaisuuksia myös muualla kuin täällä Solstrandissa. Moni tapahtuma on myös järjestetty yhteistyössä muiden kanssa. 

 

Solstrandin tilapäivät eivät olisi onnistuneet ilman apujoukkoja. Vain "Loppilaisia makuja - suolaista ja makeaa" -päivä hoitui pelkästään Lassin ja minun voimin. Avoimet maatilat -päivissä ja Lähiruokapäivässä saimme ihanasti apua muilta. 

Bändi oli ravintolapäivissä mukana eri kokoonpanoissa. Elävää musiikkia oli siis  aina tarjolla, jos vain ajoitti tulonsa oikeaan aikaan. Kerran oli erikseen trubaduurikin. 
Tilauspäivistä viimeinen oli lokakuun alussa, joten silloin piti jo siirtyä alataloon sisätiloihin. Kierros puutarhassa kuului silti asiaan. 
Useimmat ravintolapäivät järjestettiin ulkona puutarhassa ja verannalla.
Kaikissa tilapäivissä oli piirakkaa suolaisena ja makeana, useimmissa myös keittoja. 
Meillä kävi väkeä sekä pääkaupunkiseudulta että Riihimäen tienoolta. 
Yleisötapahtumissa vieraita oli laajemmalta alueelta aina ulkomaita myöten.
Sen sijaan loppilaisia oli vähemmän, pilpalalaisia harvoin.  

Hankaluus yleisötapahtumissa on siinä, että vierasmäärää ei tiedä etukäteen. Sama koskee tori- ja muita myyntitapahtumia. Ostajia saattaa olla kolme, mutta moninkertaiseen määrään pitää varautua. 

Tilausravintolat ovat helpompia, kun tiedetään melko tarkkaan, moneenko kävijään varaudutaan. 

Sää on oma epävarmuustekijänsä. Heinäkuussa Loppilaisia makuja -päivänä satoi rakeita! Suuria, herneenkokoisia rakeita valtavalla voimalla. Yllättävää kyllä, silti väkeä tuli. 

Sää selkeni, aurinko alkoi paistaa ja lopulta meille suorastaan jonotettiin. 

Tarjottavia oli hauska suunnitella. Kaikki meillä on tietysti aina itse tuotettua paitsi jauhot ja maitotuotteet. Sokeri ja suolakin pitää hakea kaupasta.

Tilapäivien lisäksi olen ollut erilaisissa kylätapahtumissa myymässä tilan tuotteita. Pilpalan kylätorilla kävin viikoittain, lisäksi olin Salonkylällä ja Vihtijärvellä ja Karkkilassa, joulun alla myös Hyvinkäällä ja Lopen kirkonkylällä. Ihan vapaasta tahdosta sen tein, tapahtumat ovat yleensä hauskoja ja siellä tapaa ihmisiä. Myynnin kannalta niiden merkitys on melko vähäinen, mutta enemmän siellä ihmisiä tapaa kuin kotitilalla. Meillä oli kyllä kyltti tienvarressa, mutta harva meille poikkesi. Lopulta kyllästyimme odottamaan ihmisiä ja jätimme kyltinkin pois. 
Sitten on ollut ne kaikki muut tapahtumat. Olen luopunut monesta yhdistyksestä, mutta edelleen olin mukana järjestämässä Hunsalan työväentalon (eli Kajastuksen) ja Syrjän tapahtumia. Loppi-seuran sihteerinäkin toimin vielä tämän vuoden loppuun saakka. Kyläyhdistyksen hallituksesta jäin pois, mutta tapahtumissa olen ollut mukana kuitenkin. 

Yläkuvassa ollaan Hunsalan työväentalon kesäjuhlassa 20.7. Soittamassa Warren Woima. 

Loppi-seuran toiminnassa keskeinen on Lukkarin puustelli eli Lopen kotiseutumuseo. 
Lopen Syrjä-seuran kaikki tapahtumat järjestettiin Järventaustan Syrjän talossa. Niissä on aina hyvä tunnelma ja henki. 

Pilpalan Liitontalolla toimintaa on enää niukasti. Kahdet karaoketanssit siellä järjestettiin, mutta muu kyläyhdistyksen toiminta on siirtynyt entiselle, lakkautetulle koululle. Tämä kuva on kuitenkin Hunsalan työväentalolta, vaikka ensin luulin sen olevan Liitontalolta. 
Muutama keikka Lassin bändillä oli muuallakin kuin Lopella. Tässä ollaan Hausjärvellä. 
No, touhukas kesä siis oli. Pääpiirteissään liiankin touhukas. 
Kuten edellisessä blogipäivityksessäni totesin, tuleva vuosi saa olla toisenlainen. 
Saattaa olla, että meillä jokin musiikkitapahtuma tai piirakkaravintola järjestetään, 
mutta suurin osa viime vuosien tapahtumista saa nyt jäädä. 
Syrjän ja Kajastuksen tapahtumia olen edelleen järjestämässä, muu on vielä auki. 

Tässä vielä suora linkki edelliseen päivitykseeni, jossa kerroin lähinnä tilatuotteiden valmistuksesta ja myynnistä:













Kommentit