Ruokamatka 1950-luvulle

                                                                                 


Nyt on maha täynnä. 
Söimme 1950-luvun talossa 1950-luvun aterian. 
No, melkein.

Lautaset olivat vanhat Arabian kukkalautaset, aterimet vanhat Sorsakosket.
Kyllä niillä kelpasi syödä, hyvältä maistui!

Ruokana oli kuoripottuja, lihapullakastiketta ja kaali-porkkana-raastetta.  
No, myönnetään heti. Kaikki ruoat oli päivitetty vuodelle 2025. 
Vain perunat olivat ihan samanlaisia kuin 1950-luvulla, 
tosin tätä lajiketta tuskin oli olemassa 70 vuotta sitten. 
Lihapullakastikekaan ei ollut *liha*pullakastiketta, vaan falafelkastiketta. 
Laitan reseptit alle. 
Kastike:
2 isoa sipulia
3 suurta valkosipulinkynttä
ruokaöljyä
n. 1 dl kookosmaitoa
1 prk tomaattimurskaa
suola, mustapippuri, garam masala, juustokumina

Freesaa sipulit ja valkosipulit öljyssä vähintään 5 minuuttia, varo ettei ruskistu. Loppuvaiheessa lisää mausteet ja freesaa vielä hetki. Lisää kookosmaito ja tomaattimurska. Hauduta hiljakseen n. 20 minuuttia. Lisää falafelit. Kuumenna, älä enää keitä. 


Raaste eli Lassin coleslaw:
2 isoa porkkanaa
n. saman verran kaalia
pala purjosipulia
n. 1 dl kurkkusalaattia, ohje täältä: Lassin kurkkusalaatin ohje
2-3 rkl majoneesia
½ dl hamppuöljyä

Kuori ja raasta porkkanat. Raasta tai pilko pieneksi kaali ja purjosipuli. Lisää kurkkusalaatti liemineen, lientä saa tulla mukaan ihan reippaasti. Lisää vielä majoneesi ja hamppuöljy. Sekoita tasaiseksi. 

Toki Lassin kurkkusalaatti olisi hyvää ihan sellaisenaankin, mutta olemme viehättyneitä nyt tähän kaali-porkkana-versioon, vaikka siinä hitu majoneesia onkin. 
(Yleensä emme syö majoneesia emmekä senkaltaisia rasvaruokia.)

Nyt kelpasi mennä mahan viereen maaten. 

Loppukuvassa Peppi on kuitenkin ihan pystyasennossa ja pirteänä 1950-luvun olohuoneessa. 


Kommentit