Kasvihuoneprojekti 3: torstaina tuli Hannu, murskeet ja salaojaputket

Torstaina saapui Hannu Ollila Helsingistä bussilla ja poimin hänet töistä lähtiessäni kyytiin Karkkilan linja-autoasemalta. Hannu on ollut meille korvaamattoman iso apu halki vuosien puutarha- ja rakennushommissa.  
Työt ovat hauskempia yhdessä ja tietysti ne kahdestaan myös etenevät kaksin verroin nopemmin. Vatupassia tarvittiin kuopan saamiseksi vaakasuoraan. Salaojat toki kaivettiin viettämään alamäkeen. 
Ojat täyttyivät nopeasti vedellä. 

Ihmettelen, miten tuo käsivammainen mies jaksaa heiluttaa lapiota tuohon tahtiin. No, onneksi varsinainen olkapäävamma on jo hellittänyt, mutta kipuja on kuulemma silti. 

Joutsenet hautovat Näkyvän turvesaarella tänäkin vuonna. Onneksi ne eivät häiriintyneet urakasta millään lailla, tosin eivät ne ihan meidän rantaamme ole nyt tulleet. 

Ekholm toi murskelastin. 
Mönkijän peräkärry pääsi töihin. Peräkärryn hankintakin oli oma projektinsa: kuulemma niillä on nyt kova kysyntä. Onneksi jälleen ensimmäisessä tilauspaikassa ei hoidettu hommaa sovitusti, jolloin Lassi joutui etsimään uutta kärryä. Löytyi mainio, vahva ja laadukas kotimainen peräkärry, joka saapuikin äkkiä. 

Salaojaputket löytyivät yllättävän läheltä. Laitoin kyläyhdistyksemme fb-sivuille kysymyksen, josko jollakulla olisi jäänyt turhaksi salaojaputkea, jonka haluaisi myydä. Lähin naapuri ilmoittautui! Kuvat siitä sarjan seuraavassa osassa. 




Kommentit

  1. Anonyymi18.5.22

    Tälläkin Päijät-Hämeessä olisi maanrakennus ja salaoja projekti edessä tälle keväälle. Hyvin näyttää onnistuvan salaojan rakennus ihan lapiolla kun on hyvä työporukka kasassa. Oikein hyvää kevään alkua sinne!
    https://www.koneurakointipykalisto.fi/maanrakennus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hommaa on kyllä riittänyt! Itse olen osallistunut lapiohommiin vain vähän, mutta totesin kyllä, että kai miehet sentään ovat tähänkin jonkin koneen keksineet... No ovat, tottakai, ja on meilläkin ollut apuna sekä iso kaivinkone että pieni. Joka paikkaan se pienikään ei kuitenkaan mahdu. - Eli viikko meni pohjatöihin, eilisiltana vasta alkoi varsinainen kasvihuoneen kasaus. Saapa nähdä, kauanko sen pystytykseen menee.

      Poista
  2. Täytyy sanoa, että kasvihuoneelle on kaivettu sellainen kuoppa, että siihen voisi pykätä vaikka pilvenpiirtäjän! Jatkan muihin blogipäivityksiisi seuraamaan miten homma on edennyt. Jos on ehtinyt jo pihan laittaa kuntoon, eikä halua enää alkaa pintaa avaamaan, niin jälkeenpäin maanalaisia asennuksia voi hoitaa myös suuntaporauksella. Mukavaa kesää. https://www.maarakennus-jussila.fi/suuntaporaus

    VastaaPoista
  3. Todellakin, kaikki työt ovat hauskempia porukalla. Hyvä, että salaojat saatiin toimimaan ja muutenkin mielenkiintoinen kasvihuoneprojekti. Meillä olisi tarve uusille hydrauliikka putkille ja haussa onkin firma, josta löytyy hydrauliikkaputket sarjatuotantona.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!